zondag 8 januari 2017

Driekoningen 2017

Het kon niet missen, was ook al aangekondigd: dit blogbericht gaat over Driekoningen. En vandaag was het weer zover: Caspar, Balthazar en Melchior kwamen aan bij de stal waarin het kindje Jezus was geboren. Met geschenken (goud, wierook en mirre) voor Jezus.
Deze drie koningen zijn na engelen en herders toch maar mooi de eerste 'buitenstaanders' om Jezus welkom te heten, al snel na de geboorte.
Het hele verhaal rondom deze wijzen is knap ingewikkelder, zie ook dit blogbericht.

Vandaag was het ook de tijd om (opnieuw) CBM op de gevel te krijten, ditmaal aangevuld met 17. Waarbij de letters niet staan voor de namen van de driekoningen, maar Christus Benedicat Mansionem. Oftewel: Christus zegen dit huis opdat het onheil er in het nieuwe jaar (2017) aan voorbij zal gaan.


En dat gaat nog een klus worden. Want van het beroemde plaatje met al mijn labuitslagen is ook een nieuwe versie gemaakt, en de zorgen die ik de vorige keer had zijn er bepaald niet minder om geworden. Van sommige voorspellingen zou ik willen dat ze niet uitkomen, Op basis van eerdere metingen had ik 50 voor de PSA voorspeld. En dat bleek, helaas, exact juist. De verdubbelingstijd is gezakt naar 35 dagen. Om het feest nog groter te maken is ook de Alkalische Fosfatase (AF) er als een raket vandoor gegaan; betekent naar alle waarschijnlijkheid toch ongebreidelde groei van de kanker in mijn botten. Balen.

De huidige behandeling met Radium-223 (Xofigo) is mogelijk niet voldoende. Deze week nog een ronde, misschien maken we de kuur (nog drie keer) af, misschien ook niet.

Stopt de Radium dan is het mogelijk tijd voor opnieuw een stevige chemo. Cabazitaxel in dit geval.
Wie weet gaat dat binnenkort al gebeuren. En dan krijgt CBM 17 ineens een andere betekenis:

Cabazitaxel Benedicat Mansionem

Oftewel: misschien is Cabazitaxel wel de troefkaart om het onheil in 2017 hier het huis voorbij te laten gaan! Maar ik laat me graag verrassen: iedere andere troefkaart is ook welkom!
 


1 opmerking:

  1. Weer een heldere update, met een krachtig slot:Ik laat me graag verrassen: iedere andere troefkaart is welkom.
    We wisselden gisteren op onze gezellige nieuwjaars samenzijn al uitgebreid uit. Mooi dat je blog er daarna ook gekom en is.

    BeantwoordenVerwijderen