woensdag 29 juni 2016

OoFu Bosloop

Uitdagingen, daar hou ik wel van. Zijn ook goed om hard ergens voor te werken. Grootste uitdaging op de korte termijn is de vakantie naar Costa Rica. En eigenwijs als ik was had ik bedacht dat ik daarvoor flink in looptraining moest. En aldus gebeurde ook. Enigszins tot verbazing van Jeanette (en collegae) tetterde ik een paar weken geleden met mijn grote mond dat ik gewoon ook mee ging doen aan die OoFu Bosloop. Oorspronkelijk namen veel van de OoFu gasten deel aan de meidenloop, en om begrijpelijke redenen kwalificeerde ik me daar niet voor (alhoewel ik hormonaal de test wel aandurf en zonder probleem bij de dames ingedeeld zal worden). Ditmaal echter een bosloop, 5 kilometer langs de prachtige Kromme Rijn. En toen zat het in mijn kop dat ik dat ook wel kon. Er waren twee zeer wijze verstandige vrouwen voor nodig om me van het onzalige idee van hardlopen af te houden. Zelfs een sukkeldrafje: geen sprake van. En dus had ik een uitdaging: binnen een uur  die 5 kilometer afmaken. Tuurlijk had ik het parcours gelijk nagemeten op www.afstandmeten.nl en had al gelijk gezien dat het meer was, 5,7 kilometer. Nog harder werken er voor.
OoFu Bosloop
Zowaar er voor getraind, flinke stukken op de loopband en ook in het echt, eigenlijk nooit langer dan 1 kilometer achter elkaar. Dat ging heel redelijk.
En vanmiddag mocht het dus. De deal was dat ik net iets eerder mocht vertrekken, voor de muziek uit, maar niet hardlopen. Altijd een voet aan de grond. En daar ging diesel Frank. Met de Nordic-wandelstokken, even in cadans komen en toen was die diesel niet meer te stoppen. Uiteindelijk onder het uur gebleven, 54 minuten, maar dat kwam ook omdat de finish echt op 5 kilometer lag. Wandeltempo van 5,5 km/uur. Ben daar eigenlijk wel trots op, zeker omdat het niet gedurende 1 zielige kilometer maar de hele 5 kilometer lang was. En zo kwam ik mooi ergens midden in het veld van andere power-lopers van OoFu over de finish. Trots & voldaan.

OoFu Powerrrrr
Het voelt goed om zo'n prestatie toch maar mooi neer te kunnen zetten. Thuis gaan zitten achter de geraniums is ook maar niets, ik kwijn binnen de kortste keren weg. Vorige week ook al een opsteker, het bekende plaatje wat al vaker in mijn blog heeft gestaan. De 1-RM test, en tot ieders verbazing zette ik op alle testen gewoon even een nieuwe all-time high weg. De conditie is ook prima en om ik zie er ook echt hartstikke gezond uit. Dat dat niet zo is voel ik met de dag meer. Maar dat is een uitdaging die we in september wel aan gaan pakken.

Geslaagd!
Om nou alleen maar over jezelf de vlag uit te steken in een blogberichtje is ook maar saai. Daarom deze foto ook nog. Zoonlief, Gymnasium diploma in the pocket! Spannend of hij dat zou halen was het niet echt, maar spanning was er wel. En ook dat pakte goed uit, inderdaad met het predicaat cum laude. Om het echt goed af te maken Wiskunde B nog wel over gedaan. Maar zorgen hoef ik me dus niet te maken, ook die komt er wel!
Ook de jongste zoon, weet ik ook zeker dat die er komt. Zelfs als ie niet net als zijn zus en beide broers ook nog die cum laude er in kopt. Gewoon het diploma is al ruim voldoende!


1 opmerking:

  1. Klasse Frank, wat een doorzettingsvermogen wat zoveel energie uitstraalt, zelfs via je blog voel ik die. Fijn en bijzonder dat uitdagingen je zo blijven prikkelen, tot actie aanzetten, met respect voor je grenzen en dat die dan weer zoveel voldoening geven. Om trots op te zijn, zo voelt het in ieder geval voor mij !

    BeantwoordenVerwijderen