donderdag 19 mei 2016

WhatsAppen met mijn huis.

In eerdere blogberichten is het al aan de orde geweest: een beetje control freak ben ik wel. Zelfs als het over de grote vragen van leven (en dood) gaat probeer ik daar met veel cijfertjes toch handvatten aan te geven. Geeft me wel rust, maar ook weer onrust. Want het is weer zover: over afzienbare tijd weer bloed prikken en een nieuw meetpunt in mijn grafiekje kunnen zetten. Ik heb er nu al buikpijn van, opnieuw. Zou zo het blogbericht van begin Maart (zie hier) kunnen herhalen...
Het grip op dingen willen krijgen heeft recent een vlucht genomen toen ik (eindelijk) door kreeg hoe Domoticz precies werkte. Dat gaf een verrassend inzicht in alle losse systemen die er al waren, eenmaal aan elkaar geknoopt is er ineens van alles te automatiseren. Kan ik zelfs Whatsappen met mijn huis. Om schakelaartjes om te zetten, lampen aan of uit. En krijg ik nog antwoord ook als ik tenminste verstandige vragen stel.
   
Natuurlijk ben ik nog steeds heel erg van het hollen en stilstaan, dit werd dus hard hollen. En zijn er wat meer controllers in huis gekomen die ook stroomverbruik, temperatuur, beweging en andere belangrijke zaken vast kunnen leggen. In- en om het huis. En ben ik en passant ook op de toekomst voorbereid: de mogelijkheid om op afstand de (voor)deur open te doen hadden we nog niet, hooguit kan ik zien wie er voor de deur staat. Maar de uitbreiding om een deur te bedienen bestaat nu wel degelijk. Toekomstplannen nog.
   
Afgelopen weekend zijn er nog meer plannen gemaakt, de vakantie begint concretere vormen te krijgen. Zoals het er uit ziet wordt het een flink verre bestemming, Costa Rica. Ik moet toch profijt halen uit het feit dat ik een nieuw paspoort heb en niet een id-kaart. Gevaarlijk natuurlijk om dat te zeggen, in een openbare blog. Maar aan de andere kant: met al die domotica-gadgets in huis is de boel wel veel beter beveiligd!

Of de Enzalutamide (de kraakwacht in mijn eigen lijf die de kanker in toom moet houden) nog werkt zal binnenkort blijken, op 1 juni dus weer de gebruikelijke controleafspraak in Nijmegen. Toch jammer dat ik voor dat kraakpand van mijn lijf niet ook zo'n Domoticz interface kan bouwen en er mee kan gaan WhatsAppen. Ik zou wel een paar schakelaars weten die ik onmiddellijk uit zou zetten als dat kon!


1 opmerking:

  1. Weer een sprekende beeldspraak, ook spannend begin juni, maar Costa Rica is natuurlijk een uidaging om weer naar toe te werken en daar volop met zijn allen te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen