zaterdag 28 mei 2016

Kampioenen!

De boys van Kampong B9 hadden het beloofd: kampioen worden, op naar het fel begeerde Kampong kampioensdubbeltje! Niet gelukt in de najaarscompetitie of de beker. Maar wel in de voorjaarscompetitie. Dik feest! In een spannende uitwedstrijd werd IJFC overtuigend met 6-0 verslagen en daarmee kwamen de boys mooi op de eerste plek uit!
Trots ben ik op deze jongens. Ik heb me een beetje afzijdig gehouden, stond te boek als de sidekick van de B9. Heel makkelijk ging het niet, wat stevige gesprekken waren nodig maar uiteindelijk hebben ze de weg naar de top gevonden.
En zo werd op de allerlaatste speeldag toch nog het doel gehaald wat ze zichzelf gesteld hadden. Klasse!

Maar er zijn meer kampioenen. Zeker aankomende week ben ik meer dan gebruikelijk betrokken bij het wel en wee van mijn lotgenoot Richard. Die gaat hard, heel hard! Aankomende donderdag de berg op, Alpe d'HuZes, met team De ballen. Steun ze via deze link.
Nog steeds kan ik niet bevatten hoe iemand die je eerst helemaal niet kende in zo'n korte tijd zo ongelofelijk dicht bij je kan komen. Omdat je lotgenoot bent. Het voelt alsof ik Richard al ken zo oud als ik ben maar de werkelijkheid is dat we pas sinds 29 september 2015 een erg intensief e-mail contact hebben. Veel overeenkomsten, waaronder het bloggen over onze strijd tegen de prostaatkanker. Verrassend genoeg kennen onze beider oudste dochters elkaar al wel persoonlijk (via de studie in Groningen). Neemt niet weg dat Richard mij na aan het hart is, ook al heb ik hem nog nooit persoonlijk ontmoet. Dat komt vast nog wel, heel spoedig, want om eerlijk te zijn is hij de echte kampioen van deze week. Onbesuisd besloten die Alpe d'HuZes te gaan slechten. Dat werkte aanstekelijk, ik heb even getwijfeld het ook te doen. Dat mocht van de sportarts, de conditie en spiersterkte staan het toe. Alleen emotioneel is mij die berg te hoog. Dus hou ik het er op om alleen een polsbandje "www.opgevenisgeenoptie.nl" te dragen, al een paar maanden. Ook al is opgeven uiteindelijk een optie, voor Richard en voor mij.

Dus Richard: zet 'm op, gesterkt door je team en supporters! Weet dat je virtueel op een super-tandem rijdt en ik uit alle macht mee fiets, net zoals zo veel andere dierbaren. Voordeel van virtueel meefietsen is wel dat we niets wegen maar wel meetrappen!

De ballen!

2 opmerkingen:

  1. Zo lief.....lees het met tranen in mijn ogen. Ik ga je snel ontmoeten man! Groet, Richard

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Steunen vie de link is een fluitje van een cent en zo gepiept. Dat geldt zeker niet voor het bereiken van de top, succes en houd moed.

    BeantwoordenVerwijderen