dinsdag 29 juli 2014

Onze eigen Alpe d'Huzes

Mijn vorige blogbericht kondig ik op Facebook aan als de vakantiekaart die we gingen sturen.Ik heb de smaak te pakken en stuur er nog eentje vanaf Kefalonia!
Hier staan we bij de meet voor onze (fiets)dagtocht over Kefalonia. Georganiseerd door Guido van Meeteren van Hellenic Cycling
Bij de instructies eerlijk opgebiecht dat ik een fiets met drie versnellingen had, maar die eigenlijk zelden gebruikte. Er niet bij vermeld dat ik recentelijk er achter kwam dat ik zowat alles in de eerste versnelling deed.
Op dit eiland was het andere koek. Pittige klimmetjes, flinke afdalingen. Eerst het klooster met een relikwie van St. Andreas (tuurlijk heb ik ook daar een kaarsje opgestoken!). Maar de grootste uitdaging was de burcht. Niet eens echt hoog, dikke driehonderd meter omhoog. We mochten van Guido ook de hoofdweg terug nemen maar dat was mij de eer te na. En dus heb ik mijn persoonlijke Alpe d'Huzes gereden daar. Dankzij de intervaltraining van Jeanette iet in één strakke lijn naar boven. In vele kleine stukjes, maar boven kwam ik.
Daar zijn prachtige foto's van (maar die heb ik nu even per ongeluk weggegooid, hopelijk nog te herstellen). Maar belangrijker: trots er op dat ik dat toch maar wel gedaan heb. Weliswaar niet een complete Alpe d'Huez maar zo voelde het wel.  
Vandaag het wat rustiger aan gedaan. Per boot naar Itaka, zo dicht in de buurt kwamen we er uiteraard niet onder uit om het eiland van Odyseus te bezoeken. En ook daar wist ik weer een kaarsje te scoren, ditmaal bij de heilige Nicolaas!
Gemengde gevoelens nu; vakantie bijna voorbij en spannende tijden gaan volgen. Waar nu al gedoe over is; ik wil nog onder geen enkele voorwaarde zorgverleners bij mij in huis hebben. Maar de fabrikant van Xgeva is zo volhardend dat ie me zelfs in Griekenland weet te achtervolgen omdat die spuit toch echt bij mij thuis gezet moet worden. Luid mopperend ben ik van onder de Griekse zon maar akkoord gegaan, nog 1 keer mogen ze thuis langs komen maar voor daarna maken we betere afspraken.

Oftewel: strijdbaar dus om de volgende periode met chemo (en Xgeva) in te gaan. Ik ben bloednerveus voor wat komen gaat maar er wel klaar voor!

1 opmerking:

  1. Weer mooi te lezen hou jij en jullie al deze uitdagingen met open vizier aangaan. als ik langs Franse kerkjes fiets hou ik de kaarsentraditie in ere! Geniet nog van jullie laatste dagen in Griekenland.

    BeantwoordenVerwijderen