dinsdag 7 januari 2014

20 C+M+B 14

Driekoningen. Meestal lukt het niet om de kerstboom tot en met Driekoningen te laten staan, zijn Caspar, Melchior en Balthasar vergeefs op weg naar het stalletje bij ons in huis. Niet dit jaar, de investering is een 'echte' kwaliteitsboom kostte een duit maar leverde ook op dat de naalden er nog in hangen en de boom Driekoningen glansrijk heeft gehaald.
Zelfs nog halverwege de kerstvakantie verhuisd is van de voorkant van de kamer naar de achterkant.

Reden van die verhuizing was schuiven in de kamer, uitdaging was waar de TV in te passen.

De vakantie begon goed: nieuwe bank aangeschaft die in twee onderdelen werd geleverd. Nou wonen we in een woning uit 1955 met de woonkamer op de eerste verdieping. Het balkon van de Kromme Rijn volgens de welstandsnota. Een heuse drive-in woning dus, alleen kende ze dat woord in 1955 nog niet.

Maar toen stond er aan het begin van de vakantie wel ineens een groot probleem in huis. Pal achter de voordeur. Want de heren meubeltransporteurs hadden heel rap gezien dat ze de trap (met draai) naar de woonkamer op de eerste verdieping nooit konden nemen. Nou had ik in de winkel de situatie nog omstandig uitgelegd. Mocht niet baten, ergens in januari konden ze voor veel geld (door mij te betalen) wel met verhuislift terugkomen. Dat de gehele gang onbruikbaar was geworden door twee halve banken er in was maar een detail.
Uiteraard was dat nou niet mijn plan. Die verhuislift kwam er nog dezelfde dag (tegen aanzienlijk lagere kosten) en eind van de dag stond de nieuwe bank op de plek waar ie moest staan.. Inderdaad groot, heel groot, maar de (ex-)pubers die normaal gesproken hier in huis rondhangen zijn ook lang, heel lang!

Waarop de kerstvakantie kon beginnen. Met weer volle bak, de studenten hadden de kamers in Groningen en Delft weer tijdelijk ingeruild voor het ouderlijk huis.Bank in de luie relax-stand voor enkele marathon-sessies buizen: de hele Harry Potter reeks (overwegend de extended edities) op de ook al nieuwe (en grote) TV (met Ambilight)

Eerste Kerstdag traditioneel met de familie gevierd; de grote bank kwam toen heel goed van pas, alle neven/nichten Wierenga (en aanhang Huub)

Halverwege de vakantie de kamer nog omgegooid, aan het klussen geweest om kabels te verbergen en toen voelde het ineens goed. Kinderen thuis, ergernissen weg (kabels verborgen, kapotte bank weg, fatsoenlijke stoel voor mezelf, TV in scherp HD beeld) en was er weer een 'project' afgerond. Vinkje op de bucket-list.
Wat mij betreft mocht die vakantie eindeloos doorgaan zo. Typisch gevalletje van ontkenningsfase.

Maar op Driekoningen ging het gewone leven toch weer verder. De studenten weer naar hun kamers. Weer naar Amsterdam om te werken. De kerstboom stond er nog even maar einde dag was ook die weg. Spannende tijden breken aan, ik ben er bepaald niet gerust op wat 2014 allemaal brengen gaat (op medisch gebied).

Bij thuiskomst zag ik de letters C M en B naast de deur staan. Nauwelijks leesbaar want nog van Driekoningen een jaar geleden! Inderdaad de beginletters van onze drie wijzen uit het Oosten, Caspar, Melchior en Balthasar.Maar het staat ook voor "Christus Mansionem Benedicat" wat betekent "Christus zegene dit huis". In onze kerk gezongen als Christus Benedicat Mansionem , CBM dus. En wie weet werkt dit voor 2014 ook weer, gaat al het kwaad aan ons huis voorbij en blijft het fijne gevoel van die lange kerstvakantie. Ga ik mijn best in ieder geval wel voor doen, eerst maar zorgen dat de conditie zo goed blijft dat verdere behandelingen ook mogelijk zijn.

Een dag later zag ik dat er op de achtermuur wel degelijk ook stond: CBM '14.
1 opmerking:

  1. Beste Frank,

    Wat een geweldig verhaal. Ik hoop van harte dat de letters combinatie brengt waar het voor staat.

    Gelukkig nieuwjaar,
    Rob

    BeantwoordenVerwijderen