zondag 30 oktober 2016

Kleine en grote herinneringen

Zaterdag werd er een pakketje bezorgd. Flinke omvang, ruim dertig bij dertig centimeter want er zaten 'grote herinneringen' in. De traditie om een groot fotoalbum te maken van onze grote vakanties wordt nog steeds in ere gehouden. Maar er kwamen ook kleine herinneringen uit de verpakking. Want ook voor Berlijn hadden we een fotoalbum besteld, iets kleiner. Nou: dat was dus flink kleiner en in zijn omvang weer een hele aandoenlijke maat geworden. Maar het maakt niet uit, of de herinneringen nu klein of groot zijn en of de vastlegging nu in een klein of groot boek is: het blijven allemaal herinneringen om te koesteren.
Die kleine herinneringen deden me ook denken aan Room for Thought (http://www.roomforthought.nl/). Al voor het derde jaar krijg ik dagelijks een reminder op m'n telefoon, kort filmpje en daarna wordt er een foto genomen.  Aan het einde van het jaar kun je dan een piepklein fotoboekje bestellen waarin al die (redelijk) willekeurige momenten zijn samengevoegd. Weinig inbreng over hoe het er in komt, soms 1 foto op een bladzijde, soms meerdere. Ook mislukte foto's (helemaal zwart bijvoorbeeld). Ook hilarisch is de prullenbak voor het RadboudUMC. Je kunt een klein beetje sturen in wanneer de foto wordt genomen door de app nog even niet te openen.
De prullenbak voor RadboudUMC
Ergens midden in mijn chemo traject zat ik te wachten op een bankje voor het RadboudUMC, leek me wel een goed Room for Thought moment. Uitgelegd aan mijn zus hoe het werkte. Maar ze had net niet voldoende geduld, filmpje maar half gezien en toen kwam ze al weer naar me toe lopen. Met als resultaat dat de prullenbak naast het bankje is vereeuwigd, en niet ikzelf  op het bankje (hooguit een klein stukje arm).

De foto's zijn niet altijd even goed geslaagd, maar de (kleine) herinneringen zijn er niet minder om. Zoals hiernaast, eind oktober en nog lekker buiten kunnen eten (barbecue) met de boys van Kampong JO17-4. Ook dit plaatje komt dus straks in het nieuwe (2016) boekje.
En is dan weer een herinnering aan de dag dat het voetballen voor de boys even iets minder wilde (helaas geen punten en nog maar weinig kans op een kampioenschap) maar de al lang geplande barbecue bij Anja en Erwin was er niet minder gezellig om. Dank daarvoor, het zijn al deze kleine momenten (en herinneringen) die me nog steeds op gang houden!


Natuurlijk moet je gewoon door deze fotoalbums heen bladeren, de bladzijden een voor een omslaan. Het papier tussen je vingers voelen. Maar wie heel nieuwsgierig is kan ook online door het boek bladeren. Hieronder Costa Rica (maar dus lang niet op 30 bij 30 formaat, wel grote herinneringen!):En het andere album, in veel kleiner formaat. Berlijn: 
Op naar de volgende (grote) herinneringen! Reisplannen zijn er (nog) niet heel concreet, uiterlijk komend voorjaar weer een reis goed voor een 'klein' fotoboek vol met grote herinneringen.

2 opmerkingen:

 1. Toch mooi dat dat ene moment met mij zo in je geheugen gegrift is en ook blijft !
  Hele waardevolle boeken met dierbare herinneringen, mooi om ook deelgenoot te mogen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, als je dan toch toegeeft dat jij die ongeduld was wil ik wel zo aardig zijn om alsnog die foto in het blogbericht te plakken!

   Verwijderen