zondag 16 augustus 2015

India of Vlieland?

Zomaar een zaterdagavond. Besluiten we een film te gaan kijken. Uit de ruime voorraad komt "The Second Best Exotic Marigold Hotel" naar boven drijven. Goede keuze, want de voorganger van deze film ("The Best Exotic Marigold Hotel") is niet alleen hilarisch maar ook zonder meer een aanrader!

De film is nog maar amper begonnen of ik weet het zeker. India is the place to be. Volgende vakantie wil ik daar heen. Flap dat ook gelijk er uit, waarop Carine zegt dat Vlieland ook goed is. Heerlijk zoveel Drentse nuchterheid, houdt mij in ieder geval met beide benen op de grond!
 
Want ja het is wederom waar: na een fantastische vakantie val ik dan toch weer in een soort van zwart gat. Landen op Schiphol en niet weten of dat dan toch niet de laatste keer was, geen fijn gevoel.
Natuurlijk is het heel simpel om uit dat zwarte gat te klimmen: gewoon alvast een nieuwe reis boeken, per slot van rekening heb ik niet voor niets een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Maar dat voelt toch niet goed. En dat heeft dan vooral zijn oorzaak in het colletje van de buitencategorie dat zich aankondigt in mijn grafiekje. De laatst gemeten PSA is niet spectaculair hoog (3.0) maar het is wel een verviervoudiging  ten opzichte van de meting van zes weken eerder. Een verdubbelingstijd van drie weken, dat baart me dus wel zorgen. Zou betekenen dat ik over zes weken bij de reguliere afspraak in Nijmegen al rond de 12 kan zitten. En dat maakte de landing na deze vakantie een stuk ingewikkelder.
 
Op korte termijn verandert er weinig: weer aan het sporten en aan het werk. En even dus geen nieuw reisplan. India is nu genoemd maar dat gaat nog een hele klus worden. En dan bedoel ik niet alleen financieel.
De film, zaterdagavond? Nog niet uitgekeken, onverwacht mijn oudste zus en zwager op bezoek, "The Second Best Exotic Marigold Hotel" ging op pauze. Want helemaal planbaar is het leven gelukkig niet, dus moet ik dat ook niet gaan proberen. Niets zwart gat dus, we zien wel wat er komt. Volgende maand in Nijmegen, en misschien later dit jaar of anders volgend jaar wel weer een reis-avontuur. Passend bij de mogelijkheden die ik dan heb.

1 opmerking:

  1. Mooi die Drentse nuchterheid, geeft wel balans en stevigheid met beide benen op de grond ! Maar mooier nog dat je dat zelf met nuchtere realiteit kunt bekijken en ook met realistisch perspectief blijft zien om geen energie aan of met somberen te verspillen !

    BeantwoordenVerwijderen