zaterdag 9 december 2017

Uit het Rijke Roomse Leven

Hoe kan je van een gewone zaterdag een hele bijzondere maken? Nou gewoon, door uit het Rijkse Roomse Leven dingen te combineren die niets met elkaar te maken hebben. Namelijk het Sacrament van de zieken samen met pakjesavond!

Omdat het vast niet bij iedereen bekend is eerst een mini-college over Het Rijke Roomse Leven. Specifiek over de Zeven Sacramenten (https://nl.wikipedia.org/wiki/Sacrament#Zeven_sacramenten). Zaterdagmiddag (2 december) was mijn speciale moment om dit Sacrament te ontvangen. De kinderen waren allen in Utrecht, de pastoor maakte er zeer flexibel tijd voor. Met een goede uitleg van wat het nou precies betekent heb ik dit moois mogen ontvangen. Handoplegging, zowel door pastoor als dierbaren, en gezalfd worden met Oliesel.

Beschrijven wat het precies met je doet: dat heeft geen zin. De steun raakte mij. Geeft me kracht om na te denken. En misschien wel moeilijke besluiten te nemen. Want je moet wel een goed verhaal hebben als je binnenkort aan de hemelpoort staat en Petrus moet overtuigen dat het echt op was. Dat het lijf dan wel niet tot op het bod versleten was, maar de geest wel.

En ondertussen: ook al wordt het minder, we gaan voor de quality time. En dat was die specifieke zaterdag ook de viering van het Sinterklaasfeest. Met wisselende (doorgeef-) cadeautjes, had ik nog nooit gedaan maar is wel erg leuk.

Om die twee dingen nu in één plaatje te vangen was me wat lastig; ik maak me er makkelijk van af met een 'dikke vette kaars' die speciaal voor mij is opgestoken bij Peerke Donders. Daar kom ik zeker te weten weer een hele dikke week mee verder!

3 opmerkingen:

  1. Lieve doorzettende Frank, We hopen dat je door dit Sacrament Kracht naar kruis mag vinden om je lijden te kunnen dragen.
    Ouders Richard de Boer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Frank, ik ben er wéér stil van...
    (En dat is een kunst)
    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn te zien dat de kaars in dit weekend en in deze blog een speciaal plaatsje kreeg voor jou en jullie allen. En goed dit zo te lezen nu ik even wat verder weg ben, maar hij brandt zeker nog twee dagen na vandaag. Groet en sterkte allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen