maandag 27 november 2017

De badkuipkromme

Het duurt een flinke tijd maar nu staat ie er luid en duidelijk: de badkuipkromme die het verloop van mijn PSA (en de Alkalische Fosfatase AF) over de loop der tijd weergeeft. Begonnen op een redelijk hoge waarde, 240. Met alle mogelijke middelen in toom gehouden, begin dit jaar was hij erg weerbarstig op het niveau van 130. Nu in deze donkere dagen van december is ie er eindelijk toch vandoor geschoten. Met 744,50 als all time high.
Lekker zitten in dit bad is er niet bij, daarvoor zijn er toch wat te veel hobbels, ook van de AF
Maar wat wel goed is te zien dat alle behandelingen die er ooit gestart zijn tekens wel hun effect hadden. Soms meer, soms minder. Ook een duidelijke conclusie: er is telkens snel en kordaat ingegrepen, PSA heeft tussentijds niet de kans gehad flink op te lopen. En dat is een resultaat waar ik heel tevreden over ben. De Xofigo heeft weinig gedaan met de PSA (conform verwachting) maar ook niets met de AF (en dat is niet conform de verwachting).

De PSA is geen maat meer om te gaan behandelen, enkel indicatie dat de prostaatkanker flink zijn gang gaat. Belangrijker in deze is de verdubbelingstijd. Iedere 27 dagen verdubbelt de PSA zich nu, en dat is wel een getal om je zorgen over te maken.

Hoe verder? Gevecht met de rode bloedlichaampjes. Om te zorgen dat er nog voldoende zuurstof ook daadwerkelijk af kan worden geleverd aan mijn spieren moet het HB omhoog, 4,6 is niet echt jofel, ik zou er de marathon niet mee kunnen lopen (met een iets hogere HB ook niet ben ik bang, maar dat is een ander 'probleem')

Voorlopig dus weer een boost met het bloed van een gulle bloeddonor, wat goed dat er mensen zijn die zo hun medemensen willen helpen. Helaas is mijn bloed afgekeurd en zijn mijn organen ook ongeschikt, anders had ik zeer zeker alles weggegeven wat er weg te geven valt!


2 opmerkingen:

  1. Je hebt al zoveel gedaan om de wetenschap een onderzoekskans te geven, daarbij stelde je steeds kwetsbaar op, want veel was experimenteel. Je hebt daarmee je bijdrage zeker geleverd, dus ook voor jou geldt ' wat goed dat je dit gedaan hebt !
    Ook voor nu, kanjer en heel veel sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Frank,
    Ik geef lichttherapie wat volgens arts Henk Fransen kan helpen kanker te genezen. Als je eens een poging wil wagen, ben je welkom. Mvg Peter Paul Tellier

    BeantwoordenVerwijderen