dinsdag 12 april 2016

Fietsen en meer

Weer tijd van testen. De beroemde 1-RM test (zie plaatje) en een week later ook weer de steep-ramp test. Nou dat werd zeker geen ramp, ik ging op alle fronten weer omhoog. En al fietsende een resultaat om trots op te zijn, net over de 400 Watt heen. Lang geleden heb ik zelfs nog hogere waardes gehaald maar gegeven mijn kwakkelende gesteldheid van nu is dit een waarde om zeker trots op te zijn.
De 1-RM metingen; over het algemeen (flinke) vooruitgang. De spiersterkte is over de hele linie beter dan mijn vorige top, zomer 2014 (vlak voor begin chemo). Hooguit de Rotary Torso's lijken uit de pas te lopen maar dat valt wel mee. Op een veel hoger gewicht (50 kg) getest en dat voelde niet lekker, dus me niet over belast. Met een iets lager gewicht komen er zo weer 30 of meer herhalingen uit en dus is dat gewoon ook stabiel hoog.
Dat fietsen is eigenlijk wel curieus, in de afgeschermde omgeving van de sportschool fiets ik als een wilde de sterren van de hemel. Twaalf minuten interval (100 resp 290 Watt) en drie minuten afkoelen en dan ben ik op de teller 8,67 kilometer verder. Gemiddeld bijna 35 kilometer per uur! Maar in het wild, buiten op straat: niet vooruit te branden.

Ja, dat fietsen in het wild: respect voor Isa en Janna die afgelopen zaterdag van Wageningen naar Groningen zijn gefietst. Zie hun Facebook pagina. Een van de vele acties om sponsorgeld te verzamelen, ter ondersteuning van de echte fietsactie van het team De Ballen, zaterdag 2 juni de Alpe d'HuZes op. Dat is nog eens het echte fietswerk, respect er voor.

Ik sluit me dan ook volledig aan bij het bericht van mijn dierbare lotgenoot Richard, die de uitdaging dus wel aan gaat om de Alpe d'HuZes te bedwingen. Aangemoedigd door een grote schare supporters. Ik ben daar virtueel bij, de emotionele berg is mij te hoog. Alhoewel het wel kicken was dat ik het van de sportarts wel zou mogen en de uitkomst van de fietstest met 400 Watt daar ook op wijst. Maar dat voelt toch anders als ik echt in de enge buitenwereld aan het fietsen ga, geef mij maar het achteraf verdomhoekje (vroegere creche) bij Basic Shit waar de klanten van OoFu nu mogen fietsen.

Support voor team De Ballen: zie https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/deballen

En onderstaand nog de promotiefilm van Alpe d´HuZes 20162 opmerkingen:

  1. Goed om te lezen dat jouw spierkracht steeds weer toeneemt. Na een enorme inkakker gister, heb ik heerlijk geslapen in tijden (slechts 2x echt wakker) en vanochtend waarschijnlijk daardoor nieuwe records gehaald bij de fysio. Wel heel lief dat je bijna een hele blog aan Isa en Janna en ook mij besteedt. Dank man. Respect!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi resultaat Frank, ook goed je grenzen gesteld, zowel met de 50 kg als met het op afstand mee fietsen, maar goed supporter van die stoere fietsers. Klasse want dit siert je zo!

    BeantwoordenVerwijderen