zaterdag 20 februari 2016

Quality time in je uppie

Vrijdagmorgen ging de telefoon, werd ik 'uit bed gebeld' door de school van zoonlief. Ze waren 'm kwijt! Ja, dat kon wel kloppen, verslapen denk ik (achteraf bleek dat zijn telefoon leeg was en dus de wekker niet was afgegaan). Toen ik op zoek ging in huis zat de jongeman inderdaad nog aan het ontbijt (goede nieuws: dus wel zelf wakker geworden) en kon gewoon het tweede uur insteken. De school dreigde nog met "Maar dat uur moet hij wel inhalen" waarop mijn antwoord was dat ze dat maar rechtstreeks met zoonlief moesten regelen. Ga ik me echt niet mee bemoeien, hij is oud en wijs genoeg om dat allemaal zelf te regelen. En dan hoort er ook bij dat de telefoon leeg kan zijn, moet kunnen lijkt me.

SpaSereen
Onbedoeld was ik toen toch eerder mijn bed uit dan gepland, de slechte gewoonte om eerst nog een aflevering van een of andere serie te gaan kijken en dan pas op te staan kwam er niet van. Om eerlijk te zijn ben ik ook wel heel erg 'bij' met de series, maar dat is een ander probleem. Aan het ontbijt bedacht dat ik wel eens gek kon doen, mezelf verwennen op die vrijdag. En omdat het nog lekker vroeg was kon dat ook, op naar de Maarseveense plassen en er een heerlijk relaxte dag in SpaSereen van gemaakt. Daar kan ik om begrijpelijke redenen weinig foto's van laten zien, mobieltjes of tablets die foto's kunnen maken niet toegestaan. Lekker rustig, en daarom behelp ik me dit keer met een foto van Google.
Heerlijk ontspannend is het. Goed tot rust gekomen. Zelfs koppie onder in de plas geweest, knap koud! Hooguit een klein beetje gĂȘnant om uit het koude dompelbad te komen, dan is toch wel pijnlijk duidelijk wat het resultaat is van een subcapsulaire orchidectomie. Maar ik zit er niet mee, voel me er geen moment minder man door.
Wel raar is het om daar alleen rond te lopen. De meeste gasten komen toch samen met anderen. Vriendinnen die samen een dagje wellness doen, moeders en dochters voor een dagje lekker ontspannen en (oudere) echtparen die even er uit willen. Ik liep er maar een beetje verloren bij, in mijn uppie quality time aan het vieren. De dag was zeker goed besteed, maar het is toch veel leuker om als je dan wat bijzonders doet dat samen met bekenden of dierbaren te vieren. Dus volgende keer weer naar de sauna: goed plan, maar ik neem graag iemand mee. Iets voor jou Mark? Per slot van rekening was onze eerste intense ontmoeting uitgerekend in de sauna!

2 opmerkingen:

  1. Hi Frank, ik vind het sinds mijn orchidectomie ook lastig om naar de sauna te gaan. Ik weet dat het nergens opslaat, maar toch. Ik heb die stap nog niet durven nemen. Deze week wel in zwembroek in centerparcs (Hochsuaerland). Een kleinere stap dan een sauna, maar ook hier denk ik soms, als mijn borsten maar niet verder groeien, anders durf ik dit straks misschien ook niet meer. Het is best dubbel; ik schaam me nergens voor, schrijf alles open en bloot op een blog voor vrienden en familie, maar durf niet bloot voor onbekenden te staan. Maf he? Ach, ik hoop dat ik het over een paar jaar wel "durf". Groet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon om mee te genieten, wat ik zeker graag doe, wil ik best mee met een heerlijk dagje sauna.

    BeantwoordenVerwijderen