zondag 25 oktober 2015

Ik heb kanker.nl

Vandaag start de campagne om de naamsbekendheid van het platform kanker.nl te vergroten. Vanaf het begin ben ik betrokken bij dit platform. Nog net even mogen spelen in een van de proeftuintjes maar vanaf de aftrap al moderator. En nu kom ik pontificaal in beeld (en geluid) om te vertellen wat ik aan dit platform heb. Spannend allemaal, verrassend alleen dat de bushaltes in Amsterdam en Utrecht nog niet aan de beurt zijn, even wachten dus voor ik een bijzonder selfie van en met mijzelf kan maken!
Maar dat is niet de eerste uiting waarmee ik naar buiten ben gekomen. Als één van de vaste columnisten van de Jij was het mijn beurt de Patientënblog te schrijven. Over kwaliteit in de zorg. Zie deze link voor mijn bijdrage.
Ik had het eerder al aangekondigd en inderdaad is de blog nog aangepast. Het heeft mij bijzonder verbaasd dat het doordrukken van de second opinion in verband met blijvende pijn in mijn enkel uiteindelijk heeft geleid tot een heel ander advies. En de beide dames die me nu onder behandeling hebben eensgezind en voortvarend aan de bak gingen. De operatie aan mijn enkel op 21 september lijkt al weer een eeuwigheid geleden.  Is ook lang, maar het einde is in zicht. Ik kijk met smart vooruit naar 5 november als het gips er weer af mag en het echte opbouwen weer gaat beginnen.
De andere voortvarende behandeling werd gestart door de oncoloog uit Nijmegen, Dr. Inge van Oort. En ook dat lijkt wonderwel uit te pakken. Het was niet verwacht maar tegendraads als ik ben heb ik het wel gedaan. Normaal gesproken is de controleafspraak na vier weken om te zien of de bijwerkingen niet te heftig zijn. De verwachting is niet dat de PSA al flink reageert. Nou vallen die bijwerkingen wel mee dus was dinsdag duidelijk dat ik door kon gaan. En woensdag kwam ook de PSA los. En die was, zeer tegen de verwachting in, al gelijk als een baksteen gezakt. Ik was bang dat ik een colletje van de buitencategorie moest gaan beklimmmen maar het blijkt slechts een heuveltje van de South Downs te zijn geworden. Prachtig! Nu maar hopen dat de daling structureel is en lang aan gaat houden!


Maar goed, de campagne kanker.nl. Start vandaag. Spannend hoe dat gaat uitpakken. levensgroot in bushaltes komen te hangen, op de landelijke (en regionale) TV en radio.


Is dat nou raar, al dat getimmer van mij aan de weg? Zo openlijk te koop lopen met je ziekte, je halve medische dossier openbaar maken in een blog. Het is niet gebruikelijk, dat zeker. Maar voor mij voelt het wel goed. Mijn manier om te dealen met kanker. Want hoe ik het ook draai of keer: beter ga ik niet worden en dus is het zaak de tijd die er nog is zo goed mogelijk te besteden. Waarbij ik eigenwijs genoeg ben om mijn behandelaars ver van huis te zoeken, in Woerden en Nijmegen. Maar daardoor is wel de kwaliteit van de zorg die ik krijg stukken verbeterd. En kanker.nl: heel belangrijk voor mij om anderen op weg te helpen om zelf de regie te houden (of nemen) over hun eigen kanker. En ook andere mensen, geraakt door kanker van hun dierbaren hoop ik te helpen met mijn antwoorden en blog. Moest allemaal verteld worden in de tien seconden van het spotje, dit is het wat langere verhaal.
Nog bondiger zijn de banners die op social media zullen verschijnen. Zie de vierkante versie, of de linker skyscraper of de rechter skyscraper. Enne voor de slimme opmerking over deze banners komt: neen, ik heb geen gespleten persoonlijkheid. [Helaas: deze linkjes werken niet meer]
Zie je me zomaar onverwachts opduiken in het straatbeeld of op social media: selfies met mij er bij mogen ingestuurd worden. Ga er geen prijsvraag van maken, gewoon voor de fun.1 opmerking:

  1. Wederom klasse Frank. Ik ga mijn best doen voor een Tilburgse selfie, je verdient dat.

    BeantwoordenVerwijderen