woensdag 13 november 2013

Sta op .......

Schooltijd

Het zal ergens midden in mijn middelbare schooltijd geweest zijn. Rond 1973, 3e klas Gymnasium Beta van het (toenmalige) St. Pauluslyceum aan de Wandelboslaan in Tilburg. Tijd om als puber uit te zoeken wat allemaal kan. Met een fijne groep van vrienden en klasgenoten heb ik dat zeer zeker gedaan en heel wat grenzen opgezocht.
Verrassend genoeg toen ook Elly & Rikkert ontdekt. Onder andere met "Sta op en wandel"

Sta op tegen kanker

Vandaag moest ik daar ineens weer aan denken, de tekst-flard "Sta nu op - Neem je bed op en wandel - Want de tijd van slapen is voorbij" plopte ineens naar boven. Inderdaad van Elly & Rikkert (uit 1975 zag ik later).
Vandaag was de presentatie door het KWF van het Dreamteam. En een vooruitblik op de grote TV actie van volgende week, Sta op tegen Kanker. Want er is nog steeds veel geld nodig, heel veel geld zelfs, om al die mensen te helpen die geconfronteerd worden met kanker. Want dat zijn er veel, ieder uur zijn er twaalf mensen die te de diagnose kanker te horen krijgen. Iedere vijf minuten dus!
Woensdag 20 november zal de AVRO flink uitpakken op Nederland 1. Vanaf 21:25 uur een grote TV-show waar veel bekende en minder bekende Nederlanders hun verhaal vertellen met als ultiem doel: donateurs werven voor KWF.

Donateur worden kan nu al, het speciale telefoonnummer 0800-1160 is al operationeel!

Dreamteams

Belangrijkste nieuws echter was dat het KWF haar allereerste internationale Dreamteam presenteerde. Onder leiding van de Nederlanders Hans Clevers (Hubrecht instituut) en Hans Bos (UMC Utrecht) gaan toponderzoekers uit verschillende landen en disciplines werken aan "The Living Biobank". Door tumorweefsel buiten het lichaam van de patiƫnt op te kweken kan heel gericht bepaald worden welke (combinatie van) medicijnen in specifieke gevallen het beste is. Medicatie op maat dus! Zeer veelbelovend en ambitieus maar er is erg veel geld noodzakelijk om dit te realiseren.
     

Sta op ........

    
Sta op dus. Tegen kanker. De tijd van slapen is voorbij, dat staat als een paal boven water.
Elly & Rikkert wandelde met hun bed een hele religieuze kant in. Zelf heb ik meer vertrouwen in de wetenschap, de dreamteams. Ook al komen de resultaten van The Living Biobank voor mij te laat, het onderzoek er naar steun ik van harte. Genoeg reden om donateur van het KWF te worden!1 opmerking:

  1. Live Tv-show Sta op tegen kanker verplaatst vanwege 555-actie

    De grote benefietshow ‘Sta op tegen kanker’, die gepland staat op woensdag 20 november om 21.25 uur bij de AVRO op Nederland 1, wordt verplaatst naar 22 januari 2014. De AVRO en KWF Kankerbestrijding hebben dit in overleg met Nederland 1 besloten zodat alle aandacht gericht kan worden op de Giro 555-actie voor de Filipijnen die maandag 18 november plaatsvindt. De actualiteit rond de Filipijnen brengt deze live tv-show in een heel ander perspectief. Het wordt nu verplaatst, zodat KWF en Giro 555 elkaar niet in het vaarwater zitten. Sta op tegen kanker wordt nu uitgezonden op 22 januari, bij de AVRO op Nederland 1.
    Zie verder: http://www.kwf.nl/over-kwf/Pages/Standpunt-Sta-op-tegen-kanker.aspx

    Even geduld dus nog tot volgend jaar maar voor de rest blijft mijn aanbeveling gelden. Er zijn genoeg redenen om (nu al) donateur van het KWF te worden.

    BeantwoordenVerwijderen